Today.ua

Гігантський торнадо пронісся в Одеській області: відео смерчу з'явилося в Мережі

Україна перетворюється в Техас... В Одеській області у вівторок, 30 червня 2020 р пронісся гігантський смерч. На цей раз стихія вдарила поблизу села Кулевча, Саратського району.

Місцеві мешканці зняли на відео гігантську воронку, яка простяглася від чорної нависає хмари до самої поверхні землі. Вихор, переміщався по полю, на щастя, не торкнувшись селища.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=OxtwWfG3Sas&feature=emb_logo

Варто відзначити, що для даної місцевості торнадо – це рідкісне явище, якого раніше в степах Одеської області ніхто не бачив. На жаль, але в останні роки клімат настільки змінився, що смерчі і урагани все частіше потрапляють в об'єктиви фото - і відеокамер українців.

В останній день весни смерч обрушився на Костянтинівський район Донецької області. Видовище, яке потрапило на відео, справді моторошне і вселяє жах. На щастя, ніхто не постраждав.

https://www.youtube.com/watch?v=HxQvH3HM8gc

На початку червня потужний торнадо пронісся над селищем в Херсонській області. Крутиться вихровий стовп всього за десять хвилин повалив багаторічні дерева і пошкодив дахи більше десятка житлових будинків

Також у червні 2020 року потужний торнадо пронісся в Тернопільській області. Гігантський смерч зняли на відео в районі села Козлів, Козівського району. Експерти розповіли, чому над Україною почастішали смерчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ