Today.ua

Філарет не зможе претендувати на пост голови нової церкви , - УПЦ МП

У суботу, 3 листопада, керуючий справами УПЦ Московського патріархату митрополит Антоній заявив, що Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет і предстоятель Української автокефальної православної церкви митрополит Макарій "не зможуть" брати участь у виборах на пост предстоятеля Єдиної помісної православної церкви на основі Української православної церкви Київського патріархату.

- Є інформація про лист з Фанара (квартал у Стамбулі, де розташовується резиденція Константинопольського патріарха. - Авт.), направленого до Київського патріархату і УАПЦ, згідно з яким у виборах не зможуть взяти участь ні Філарет, ні Макарій, - заявив митрополит Антоній.

Today.ua повідомляли, що вже стало відомо назву автокефальної церкви України, а у Константинополі заявили, що найскладнішим було прийняти рішення про Томос, а його надання є лише завершенням реалізації цього рішення.

Нагадаємо, у РПЦ обурені словами представника Вселенського патріархату Тельміського Іова про припинення існування Української православної церкви Московського Патріархату на території України.

Раніше стало відомо, що Константинопольський патріархат скасував юрисдикцію російської церкви над українським єпископатом. Зараз всі православні архієреї України вважаються служителями Вселенського престолу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ