Фарширована картопля – ситна та недорога страва, якою можна порадувати рідних та гостей. На її приготування піде небагато часу та інгредієнтів. Таке частування стане ідеальним варіантом, якщо немає бажання возитися на кухні, але хочеться чогось смачненького.
Щоб зробити фаршировану картоплю з хрусткою скоринкою та соковитою начинкою, вам знадобляться:
- 7 великих картоплин;
- 350 г свинини;
- 3 зубчики часнику;
- цибулина;
- 150 г моцарелли;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- сіль, перець, паприка та орегано за смаком.
Виберіть картоплю однакового розміру, добре промийте та відваріть у мундирах до готовності.
Зробіть начинку: обсмажте нарізану цибулю та часник на олії. Додайте м'ясо, пропущене через м'ясорубку. Посоліть, поперчіть та додайте улюблені спеції. Фарш потрібно обсмажувати до золотистого кольору.
Розріжте картоплю навпіл – і в кожній половинці зробіть поглиблення. Серединку картоплі відправте в миску з рештою начинки. Наріжте і додайте моцарелу. Ретельно перемішайте начинку до однорідності.
Кожну картоплину нафаршируйте і викладіть на лист, застелений пекарським папером. За бажання можна змастити верхівки картоплі майонезом або сметаною. Запікайте страву 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Подавайте фаршировану картоплю з кетчупом або сметаною, а також із нарізанною зеленню. До неї ідеально підходить легкий овочевий салат. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати із картоплі хрусткі та соковиті деруни – лише за 15 хвилин.