Ягоди ожини великі і соковиті, залежно від сорту вони бувають солодкими або терпко-кислими. У будь-якому випадку, ожину обов'язково слід вживати в їжу в період усього сезону і заготовлювати на зиму.
1. Жменя ожини покриє половину норми вітаміну С, необхідного нашому організму для нормальної роботи серцево-судинної системи, імунітету, здоров'я зубів і кісток, а також для красивої шкіри і волосся. Вітамін С сприяє виробленню колагену в кістках, сполучної тканини та кровоносних судинах. Завдяки ожині ви зможете зміцнити захисні сили організму, захистивши свій організм від небезпечних мікробів, у тому числі і коронавіруса.
2. Ягоди містять клітковину, яка важлива не тільки для нормального функціонування шлунково-кишкового тракту, але й для інших органів і систем організму, наприклад, для серця і судин.
3. Ожина в меню допоможе нормалізувати роботу кишечника, знизити рівень холестерину і контролювати рівень цукру в крові, активізувати обмін речовин. До речі, останній пункт, який говорить про те, що завдяки ожині можна позбутися від зайвих кілограмів.
Популярні зараз
Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ
Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину
У Білому домі повідомили, коли розпочнеться постачання зброї в Україну
4. Вітамін К, який у великій кількості міститься в ожині, покращує згортання крові, зміцнює кістки, нормалізує менструальний цикл у жінок.
5. Марганець, яким багаті кисло-солодкі ягоди, зміцнює імунітет і підсилює обмін речовин, є відмінною профілактикою остеопорозу і цукрового діабету, зменшує частоту епілептичних припадків.
6. Ожина містить антиоксиданти, які сприяють поліпшенню роботи мозку, запобігають втраті пам'яті у літніх людей.
Дізнайтеся також про те, як запобігти підвищенню артеріального тиску. Поради для гіпертоніків дав лікар і телеведучий Євген Комаровський.