"Олів'є" та "Мімоза" не мають нічого спільного з українською кухнею - вони народилися і стали популярними за часів СРСР. Однак багато хто з нас все ще воліє готувати саме ці страви на Новий рік - справа звички. А тому пропонуємо спробувати щось новеньке, якщо ці салати вже набридли.
Салат зі шпротами - рецепт
Інгредієнти :
- 0,5 банки шпрот
- 2 картоплини
- морква
- 2 яйця
- 2-5 маринованих огірків
- 1 плавлений сирок
- 3 ст. л. майонезу
- три пера зеленої цибулі
- сіль за смаком
- перець за смаком
Спосіб приготування:
- Яйця зварити круто, очистити, відокремити білки від жовтків і окремо натерти на тертці.
- Зварити картоплю та моркву в мундирі, очистити від шкірки та натерти на середній тертці. Посолити та поперчити.
- Зелену цибулю вимити і дрібно нарізати.
- Мариновані огірки натерти на тертці та злити зайву рідину.
- Шпроти розім'яти вилкою.
- Плавлений сир натерти на тертці.
- Салат викладаємо в салатницю шарами, чергуючи з майонезом: картопля, зелена цибуля, шпроти, морква, огірок, плавлений сир, жовток, білок і зверху прикрашаємо зеленню.
- Салат краще залишити на кілька годин у холодильнику, щоб він просочився.
Готово. Смачного.
Нагадаємо, як смачно запекти сало зі спеціями на новорічний стіл – рецепт від Євгена Клопотенка.