Драники з картоплі дуже люблять в Україні. Іноді їх навіть готують із вчорашнього пюре, щоб не пропадав продукт. Щоб блюдо тримало форму, до нього додають яйце. Але, враховуючи нинішні ціни на яйця, пропонуємо спробувати альтернативний рецепт, в якому використовується інша сполучна речовина.
Драники без яєць - рецепт смачної страви з картоплі
Складові:
- 1 кг картоплі
- 2 цибулини
- 2 ст. л. борошна
- 2 зубчики часнику
- 30 г олії
- сіль та улюблені спеції за смаком
Спосіб приготування:
- Очищаємо картоплю, споліскуємо в холодній воді та натираємо на дрібній тертці або перемелюємо у м'ясорубці. Якщо коренеплід пустив сік, його треба злити.
- Цибулю та часник дрібно нарізаємо і додаємо до картоплі - перемішуємо. Також до рецепту можна додати 300 г смажених грибів.
- Додаємо борошно, сіль та спеції, наприклад, чорний мелений перець, італійські трави або готову приправу для картоплі. Перемішуємо.
- Розігріваємо сковороду з олією, формуємо драники і обсмажуємо з двох сторін по 3-4 хвилини, поки вони не стануть золотистими.
Готово. Подавати можна зі сметаною.
Смачного.
Пропонуємо також спробувати приготувати пиріг без яєць – рецепт солодкого десерту зі старого варення.