Today.ua

Екологічна катастрофа в Одесі: із затонулого танкера “Делфі“ знову розлилася нафта

У Чорному морі ось вже майже два місяці не можуть підняти затонулий танкер «Делфі». З пошкодженого іржавого судна час від часу відбуваються розливи нафтопродуктів. Це загрожує одеським пляжам справжньою екологічною катастрофою. Що ж заважає місцевим фахівцям виконати розпорядження Володимира Зеленського, який розпорядився негайно прибрати танкер?

В ході сесії Одеської міськради, що відбулася у середу, 22 липня 2020 р, мер міста Геннадій Труханов заявив, що Одеса знову опинилася на межі екологічної катастрофи. Танкер «Делфі» як лежав, так і лежить на дні Чорного моря біля одеського пляжу, а з проржавілих баків в черговий раз стався розлив палива. Маслянисті плями знову покрили морські води недалеко від берега, де відпочивають городяни та гості міста.

«Цієї ночі стався новий витік нафтопродуктів із затонулого танкера. Зараз проводяться заходи з підйому судна. Ще раз підкреслюю, що наша позиція незмінна — ми не дозволимо розпилювати танкер», - звернувся мер до депутатів Міськради.

Ще 5 липня президент України під час свого візиту в Одесу особисто відвідав місце аварії танкера «Делфі» і розпорядився невідкладно прибрати проржавіле судно, з якого 21 червня вилилося багато нафтопродуктів, загрязнивших територію пляжу «Дельфін». Проте фахівцям не вдалося підняти танкер.

Нагадаємо, раніше в Мережі обговорювали «скромний» президентський кортеж Зеленського під час його прибуття в Одесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ