Today.ua

Два найкращі маринади для шашлику без оцту: м'ясо буде ніжним і соковитим

Досвідчені кулінари та мангальщики не перестаючи відзначають, що оцет зовсім не підходить для маринування м'яса, але люди продовжують робити одну й ту саму помилку. Пропонуємо вам послухати поради експертів, і спробувати один із двох найкращих рецептів маринаду для м'яса.

Вони підійдуть як для свинячого м'яса, так і для яловичого.

Томатний маринад для шашлику

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо з м'ясом сіль, перець та лавровий лист.
  2. Додаємо дрібно нарізаний або пропущений через часник прес.
  3. Додаємо томатний сік та перемішуємо.
  4. Витримати м'ясо потрібно щонайменше 8 годин у холодильнику.

Кефірний маринад для шашлику від зірки "МайстерШеф" Ектора Хіменеса Браво

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо сіль, приправи, перець та лаврушку.
  2. Заливаємо все водою та кефіром, перемішуємо до однорідності.
  3. М'ясо нарізаємо середніми кубиками та заливаємо маринадом, перемішуємо.
  4. Витримуємо у холодильнику не менше 8 годин.

Нагадаємо, ми розповідали, що не можна робити з м'ясом, щоб шашлик вийшов соковитим та ніжним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ