Досвідчені кулінари та мангальщики не перестаючи відзначають, що оцет зовсім не підходить для маринування м'яса, але люди продовжують робити одну й ту саму помилку. Пропонуємо вам послухати поради експертів, і спробувати один із двох найкращих рецептів маринаду для м'яса.
Вони підійдуть як для свинячого м'яса, так і для яловичого.
Томатний маринад для шашлику
Інгредієнти:
- 1 л томатного соку
- 500 г цибулі
- 3 зубчики часнику
- 2 лаврові листочки
- сіль за смаком
- перець за смаком
Спосіб приготування:
- Змішуємо з м'ясом сіль, перець та лавровий лист.
- Додаємо дрібно нарізаний або пропущений через часник прес.
- Додаємо томатний сік та перемішуємо.
- Витримати м'ясо потрібно щонайменше 8 годин у холодильнику.
Кефірний маринад для шашлику від зірки "МайстерШеф" Ектора Хіменеса Браво
Інгредієнти:
- 500 мл кефіру
- 500 мл газованої води
- 1 ст. л. діжонської гірчиці
- 0,5 ст. л. копченої паприки
- 0,5 ст. л. сухого часнику
- 0,5 ст. л. сухої цибулі
- 0,5 ст. л. сухого імбиру
- 5 штук. горошин чорного перцю
- 5 штук. горошин запашного перцю
- 2 гілочки чебрецю
- 3 лаврові листочки
- 1 ст. л. солі
Спосіб приготування:
- У мисці змішуємо сіль, приправи, перець та лаврушку.
- Заливаємо все водою та кефіром, перемішуємо до однорідності.
- М'ясо нарізаємо середніми кубиками та заливаємо маринадом, перемішуємо.
- Витримуємо у холодильнику не менше 8 годин.
Нагадаємо, ми розповідали, що не можна робити з м'ясом, щоб шашлик вийшов соковитим та ніжним.