Два найкращі маринади для шашлику без оцту: м'ясо буде ніжним і соковитим

Автор: Анастасия Березовская

Досвідчені кулінари та мангальщики не перестаючи відзначають, що оцет зовсім не підходить для маринування м'яса, але люди продовжують робити одну й ту саму помилку. Пропонуємо вам послухати поради експертів, і спробувати один із двох найкращих рецептів маринаду для м'яса.

Два найкращі маринади для шашлику без оцту: м'ясо буде ніжним і соковитим - today.ua

Вони підійдуть як для свинячого м'яса, так і для яловичого.

Томатний маринад для шашлику

Інгредієнти:

  • 1 л томатного соку
  • 500 г цибулі
  • 3 зубчики часнику
  • 2 лаврові листочки
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Два найкращі маринади для шашлику без оцту: м'ясо буде ніжним і соковитим

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо з м'ясом сіль, перець та лавровий лист.
  2. Додаємо дрібно нарізаний або пропущений через часник прес.
  3. Додаємо томатний сік та перемішуємо.
  4. Витримати м'ясо потрібно щонайменше 8 годин у холодильнику.

Кефірний маринад для шашлику від зірки "МайстерШеф" Ектора Хіменеса Браво

Інгредієнти:

  • 500 мл кефіру
  • 500 мл газованої води
  • 1 ст. л. діжонської гірчиці
  • 0,5 ст. л. копченої паприки
  • 0,5 ст. л. сухого часнику
  • 0,5 ст. л. сухої цибулі
  • 0,5 ст. л. сухого імбиру
  • 5 штук. горошин чорного перцю
  • 5 штук. горошин запашного перцю
  • 2 гілочки чебрецю
  • 3 лаврові листочки
  • 1 ст. л. солі

Два найкращі маринади для шашлику без оцту: м'ясо буде ніжним і соковитим

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо сіль, приправи, перець та лаврушку.
  2. Заливаємо все водою та кефіром, перемішуємо до однорідності.
  3. М'ясо нарізаємо середніми кубиками та заливаємо маринадом, перемішуємо.
  4. Витримуємо у холодильнику не менше 8 годин.

Нагадаємо, ми розповідали, що не можна робити з м'ясом, щоб шашлик вийшов соковитим та ніжним.