У кожній європейській країні є свій рецепт драників – картопляних оладок з хрумкою золотистою скоринкою. Драніки по-німецьки готуються за традиційним рецептом, але до них додають нетрадиційний інгредієнт, який змінює смак страви.
Драники по-німецьки називаються картоффельпуффер. Вони схожі на звичайні українські, але у складі є несподівані компоненти. Відмінність полягає й у тому, що такі вироби їдять не зі сметаною чи кетчупом, а із солодкими джемами та фруктовими пюре. Підійде також будь-яке варення – сливове, грушеве, яблучне чи вишневе.
Інгредієнти:
- 350 г картоплі;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- 1 ч. л. манки;
- сіль та перець за смаком;
- дрібка базиліка та мускатного горіха;
- рафінована олія для смаження.
Драники по-німецьки готуються так: потрібно перетерти картоплю на середній або дрібній тертці, а потім віджати зайвий сік. Краще використовувати марлю - помістити туди картопляну масу і залишити на деякий час, щоб зайва рідина стекла.
Злийте рідину, залишивши в мисці крохмаль. Додайте в ємність яйце, манку, терту цибулю, перець та спеції. Добре перемішайте і посоліть безпосередньо перед смаженням, щоб тісто не потемніло.
Налийте достатньо рафінованої олії (оливкової або соняшникової) у сковороду, викладайте ложкою картопляну масу та обсмажуйте драники з двох боків до рум'яної скоринки. Готові вироби потрібно викласти на тарілку, застелену паперовим рушником.
Подавайте драники по-німецьки з солодким джемом або варенням та скибочкою чорного хліба. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати деруни по-закарпатськи, з соковитою начинкою.