Весь секрет салату "Цезар" криється в його заправці, що складається здебільшого з вустерського соусу. Також у складі страви є дорогий пармезан та листя салату ромен. Але від цього можна відмовитися, замінивши ці інгредієнти на дешевші.
Бюджетний "Цезар" - рецепт
Інгредієнти:
для салату:
- 200 г курячого філе
- 4 перепелині або 2 курячі яйця
- 5 чері або 2 звичайні помідори
- листя салату ромен
- твердий сир за смаком
- сухарики або білий хліб
для заправки:
- 1 ст. л. сметани
- 1,5 ст. л. майонезу
- 1,5 ч. л. гірчиці у зернах
- 5-6 ст. л. оливкової олії
- 1/3 ч. л. базиліка
- 1,3 ч. л. чорного перцю
- 1 ч. л. лимонного соку
- 1 ч. л. соєвого соусу
- 2-3 зубчики часнику
Спосіб приготування:
- М'ясо відварити, запекти чи посмажити – нарізати невеликими квадратиками.
- Відварити яйця і нарізати на 6 частин (якщо звичайне) або навпіл (якщо перепелине).
- Вимити листя салату та залишити сушитися.
- Для соусу потрібно змішати усі інгредієнти, регулюючи консистенцію за допомогою оливкової олії чи сметани.
- У тарілку для подачі викладаємо листя салату, поливаємо соусом та перемішуємо. Зверху викладаємо м'ясо, поливаємо заправкою, потім помідори, яйця і заливаємо знову заправкою. Зверху присипаємо натертим сиром та сухариками. Можна використовувати покупні, а можна зробити самим.
Готово. Смачного!
Пропонуємо спробувати приготувати смачний салат зі шпротами на Новий рік, якщо "Мімоза" набридла.