В Україні спостерігається складна ситуація з яйцями – вони за три місяці зросли в ціні буквально вдвічі. Багато господарок обмежили випічку бісквітів та приготування омлетів. Майонез також можна зробити без дефіцитного та дорогого продукту – за простим рецептом.
Магазинний майонез коштує досить дорого, до того ж у ньому є консерванти та смакові добавки. Щоб соус вийшов кориснішим і його можна було вживати навіть дітям та алергікам, спробуйте приготувати його без яєць.
Вам знадобляться:
- 150 мл молока;
- 300 мл оливкової олії;
- 0,5 ч. л. солі;
- 0,5 ч. л. цукру;
- 2 ст. л. лимонного соку;
- 2 ч. л. гірчиці.
Інгредієнти краще збивати потужним блендером, а не міксером, щоб прискорити процес. Насамперед відправте в чашу молоко, після чого збийте його. Поступово вводьте оливкову олію (можна замінити її на рафіновану соняшникову).
Щоб майонез вийшов густішим, слід збільшити кількість олії. Додайте в масу сіль, цукор, лимонний сік та гірчицю. Добре збийте соус – до однорідності та повного розчинення сухих компонентів. Готово!
Такий майонез чудово підкреслює смак ситних овочевих салатів. Його також можна використовувати для запіканок і як соус до м'ясних або рибних страв. Смачного!
Нагадаємо, що яйця в Україні подорожчали до рекордних 83 грн за десяток у жовтні – минулого місяця вони були чи не наполовину дешевшими. Ситуацію взяв на контроль Антимонопольний комітет.