Today.ua

Дешевше та смачніше магазинного: рецепт домашнього майонезу без яєць

В Україні спостерігається складна ситуація з яйцями – вони за три місяці зросли в ціні буквально вдвічі. Багато господарок обмежили випічку бісквітів та приготування омлетів. Майонез також можна зробити без дефіцитного та дорогого продукту – за простим рецептом.

Магазинний майонез коштує досить дорого, до того ж у ньому є консерванти та смакові добавки. Щоб соус вийшов кориснішим і його можна було вживати навіть дітям та алергікам, спробуйте приготувати його без яєць.

Вам знадобляться:

Інгредієнти краще збивати потужним блендером, а не міксером, щоб прискорити процес. Насамперед відправте в чашу молоко, після чого збийте його. Поступово вводьте оливкову олію (можна замінити її на рафіновану соняшникову).

Щоб майонез вийшов густішим, слід збільшити кількість олії. Додайте в масу сіль, цукор, лимонний сік та гірчицю. Добре збийте соус – до однорідності та повного розчинення сухих компонентів. Готово!

Такий майонез чудово підкреслює смак ситних овочевих салатів. Його також можна використовувати для запіканок і як соус до м'ясних або рибних страв. Смачного!

Нагадаємо, що яйця в Україні подорожчали до рекордних 83 грн за десяток у жовтні – минулого місяця вони були чи не наполовину дешевшими. Ситуацію взяв на контроль Антимонопольний комітет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ