Бандуряники – це вид дерунів із грибами, які запікаються у печі чи духовці. Традиційна страва старовинної української кухні готується у горщиках та з підливою. Її можна зробити за простим рецептом – на обід.
Етнографічна група українців лемки у своєму діалекті називала картоплю бандурою, звідки й походить назва дерунів – бандуряники. Щоб приготувати їх, знадобляться слідуючі інгредієнти:
- 0,5 кг картоплі;
- 2 цибулини;
- яйце;
- 3 ст. л. борошна;
- 150 мл сметани;
- 250 г грибів;
- 100 г твердого сиру;
- 2 зубчики часнику;
- сіль та перець за смаком;
- зелень.
Натріть картоплю та одну цибулину. Бажано використовувати більшу і дрібнішу терки – щоб отримати оригінальну структуру. Додайте до картоплі яйце, борошно, сіль та перець. Перемішайте складові та сформуйте ложкою деруни.
Популярні зараз
Криптовалюту в Україні легалізують на початку 2025 року, - Гетьманцев
У шкіряній міні-сукні: 55-річна Дженніфер Еністон захопила фанатів стрункими ногами
Стало відомо, як зміняться доходи найменш заможних українців із запровадженням базової соцдопомоги
Спікер Джонсон зробив заяву щодо подальшої підтримки України з боку США
Обсмажуйте бандуряники на олії. Бажано використовувати сковороду з антипригарним покриттям. Готові вироби слід перекласти в горщики або форму для запікання.
Промийте та наріжте гриби, які також потрібно обсмажити – разом із цибулею, нарізаною півкільцями. Спочатку відправте на сковороду овоч, а потім гриби.
Поперчіть та посоліть гриби, додайте пропущений через прес часник. В кінці приготування додайте сметану і близько 100 мл води.
З'єднайте грибну засмажку з бандуряниками, а зверху натріть сир. Запікайте в духовці близько 15 хвилин при 180 градусах. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати деруни по-китайськи.