Today.ua

День медпрацівника 2020: коли Україна буде відзначати свято

День медичного працівника в Україні не має фіксованої дати. Згідно з постановою чинного на той час президента Леоніда Кравчука від 3 червня 1994-го року День медпрацівника України в країні відзначають у третю неділю червня.

У 2020 році День медпрацівника будемо відзначати 21 червня. В цей день з їх професійним днем вітають всіх лікарів, медичних сестер, санітарів і лаборантів.

Зазначимо, що День медпрацівника також у третю неділю червня вперше відзначали в 1981-му році в СРСР. Свято було встановлено президією Верховної Ради СРСР від 1 жовтня 1980 року «Про святкові і пам'ятні дні». Ініціатива щодо святкування Дня медика в незалежній Україні надійшла від працівників закладів охорони здоров'я України.

Професія медика - одна з найважливіших, адже здоров'я для людини – це її головне багатство. Лікарі і медсестри щодня рятують тисячі життів. Складно навіть уявити, як може існувати суспільство, якщо в ньому не буде тих, хто зцілює від хвороб. День медика – це можливість віддати данину поваги до цієї відповідальної і життєво важливої для людства професії. Не забудьте 21 червня 2020 року привітати свого лікуючого лікаря зі святом, побажавши йому довгих років життя та міцного здоров'я, а також любові, удачі і добробуту, адже вони такі ж люди, як і всі ми.

Дізнайтеся також, коли в Україні відзначатимуть День молоді 2020. Це теж дуже важливе державне свято, коли вітають тих, хто поведе країну в щасливе майбутнє вже зовсім скоро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ