Today.ua

Щоб риба не прилипала під час смаження: рецепт ідеальної страви із секретним інгредієнтом

Деколи навіть досвідчені господині стикаються з тим, що риба під час смаження прилипає до сковороди та розвалюється. Хтось звинувачує в цьому нестачу олії, хтось погану якість сковороди, а хтось звинувачує у всьому себе як невмілого кулінара. Але є один лайфхак, який допоможе приготувати бездоганну страву без проблем.

Щоб риба під час смаження не прилипала до сковороди, потрібно додати трохи солі до олії. Ось і весь лайхак. Також рибу варто обваляти в борошні перед смаженням.

Смажена мойва – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Якщо риба заморожена, її потрібно попередньо розморозити, промити і обсушити сухими рушниками, щоб прибрати зайву вологу.
  2. У мисці змішуємо борошно зі спеціями. Можна взяти готову пачку спецій до риби - звертайте увагу, чи є у складі сіль, щоб не пересолити, або додайте приправи на свій смак.
  3. На сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо в олію дрібку солі та трохи лимонного соку. Ставимо на невеликий вогонь.
  4. Рибу обвалюємо з двох сторін у борошні і викладаємо на розпечену сковороду. Обсмажуємо з двох сторін по 3-4 хвилини до золотистої скоринки.
  5. Перекладаємо рибу на тарілку з паперовим рушником, щоб увібрався зайвий жир.
  6. Подавати можна полив лимоном і присипавши свіжою цибулею.
  7. Вживати краще у теплому вигляді.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати курячі відбивні за півгодини. Досвідчені шеф-кухарі розкрили секрети приготування соковитого м'яса на обід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ