Деколи навіть досвідчені господині стикаються з тим, що риба під час смаження прилипає до сковороди та розвалюється. Хтось звинувачує в цьому нестачу олії, хтось погану якість сковороди, а хтось звинувачує у всьому себе як невмілого кулінара. Але є один лайфхак, який допоможе приготувати бездоганну страву без проблем.
Щоб риба під час смаження не прилипала до сковороди, потрібно додати трохи солі до олії. Ось і весь лайхак. Також рибу варто обваляти в борошні перед смаженням.
Смажена мойва – рецепт
Складові:
- 500 г мойви
- 0,5 склянки борошна
- 0,5 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. спецій
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Якщо риба заморожена, її потрібно попередньо розморозити, промити і обсушити сухими рушниками, щоб прибрати зайву вологу.
- У мисці змішуємо борошно зі спеціями. Можна взяти готову пачку спецій до риби - звертайте увагу, чи є у складі сіль, щоб не пересолити, або додайте приправи на свій смак.
- На сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо в олію дрібку солі та трохи лимонного соку. Ставимо на невеликий вогонь.
- Рибу обвалюємо з двох сторін у борошні і викладаємо на розпечену сковороду. Обсмажуємо з двох сторін по 3-4 хвилини до золотистої скоринки.
- Перекладаємо рибу на тарілку з паперовим рушником, щоб увібрався зайвий жир.
- Подавати можна полив лимоном і присипавши свіжою цибулею.
- Вживати краще у теплому вигляді.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати курячі відбивні за півгодини. Досвідчені шеф-кухарі розкрили секрети приготування соковитого м'яса на обід.