Today.ua

Щоб не летіла луска: три способи легко та швидко почистити рибу

Багато хто відмовляється від приготування свіжої риби, оскільки їм неприємний процес чищення. Луска по всій кухні, обколоті руки та запах. Це означає, що ви все робите неправильно. Досвідчені шеф-кухарі розповіли, як легко та швидко почистити рибу трьома способами.

Як легко почистити рибу?

Якщо опустити рибу у воду, то луска не розлетиться по всій кімнаті. Для цього можна заповнити раковину водою або в залежності від розміру тушки підібрати ємність. Набрати воду і опустити в неї рибу, після чого приступити до звичного чищення за допомогою ножа або рибочистки. Починайте з хвоста, то луска зійде суцільним шаром.

Найпростіше видалити луску з риби, якщо обдати її окропом, тоді вона стане м'якою та податливою. Рибу потрібно покласти в ємність, опустити в раковину та залити окропом. Витягнути її з води та приступити до звичного чищення.

Луску не обов'язково зчищати, її можна зрізати суцільним шаром. Для цього знадобиться гострий ніж, краще філейний. Починаючи від хвоста, зробіть надріз на шкірі та продовжуйте зрізати шкіру до голови. Цей процес не з простих і якщо у вас немає досвіду, то з першого разу може не вийде. І будьте обережні з ножем!

Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, як правильно зварити яйця, щоби вони не тріскалися і добре чистилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ