Today.ua

Щоб їжа не прилипала: як зі звичайної сковороди зробити антипригарну

Сучасні антипригарні сковорідки існували не завжди, проте це не заважало господаркам готувати без проблем і млинці, і оладки, і яєчню, і сирники. А все тому, що у наших мам, бабусь та прабабусь є власний лайфхак, як зі звичайної сковороди зробити таку, щоб до неї не чіплялася їжа під час готування. Це дуже простий спосіб, який не лише заощадить гроші, а й дозволить радувати домочадців різними смачними стравами.

Як зі звичайної сковороди зробити антипригарну?

Досвідчені шеф-кухарі відзначають, що навіть звичайнісіньку сковороду можна перетворити на антипригарну. Для цього потрібно зробити кілька кроків.

Якщо ви купили в магазині звичайну сковороду, перше, що потрібно зробити - це вимити її з невеликою кількістю миючого засобу. Те саме потрібно зробити зі сковородою, яка була у вас вдома – слід ретельно видалити залишки їжі, обтерти нагар на дні сковороди та якісно її вимити.

Дайте сковороді висохнути самостійно, протріть звичайним або паперовим рушником.

Ставимо сковороду на плиту і вмикаємо вогонь. Повністю розігріваємо та знімаємо з вогню. Беремо шматочок сала, наколюємо його на вилку і натираємо сковороду та борти доти, доки сковорода не охолоне.

Після цього сковороду потрібно залишити з жиром щонайменше на шість годин, а ще краще на всю ніч. Вранці потрібно буде просто сполоснути її і трохи протерти губкою з миючим засобом.

Шеф-кухарі стверджують, що такий спосіб зробить зі звичайної сковороди антипригарну.

Нагадаємо, досвідчені шеф-кухарі розповіли, як приготувати пишні оладки на кефірі. Вони розкрили три основні хитрощі ідеальної страви на сніданок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ