Є спосіб, завдяки якому приготування риби стане справжнім святом. Досвідчені шеф-кухарі розповіли, що зробити з продуктом перед приготуванням, щоб не було запаху.
Не всі переносять запах риби. Під час готування в домі стоїть стійкий запах, а через відсутність витяжки, він вбереться в одяг і навіть шпалери. Позбуватися його доведеться дуже довго. Але є спосіб, як не призвести до цього. І скористатися цим лайфхаком можна з будь-якою рибою, окрім червоної.
Що зробити з рибою, щоб вона не пахла під час приготування?
Для цього потрібно її "скупати":
- Рибу потрібно добре випатрати, видалити зябра і промити під проточною водою.
- Покласти в ємність і залити розчином, що складається із трьох столових ложок 9-відсоткового оцту та літра води. Залишаємо на 10 хвилин.
- Згодом зливаємо воду, рибу промокуємо паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.
- Після цього переходимо до маринування риби або просто солимо, перчимо, побризкуємо лимоном і готуємо улюбленим способом - запікаємо або обсмажуємо.
Завдяки цьому лайфхаку від риби не буде запаху.
Нагадаємо, ми розповідали, як за допомогою трьох способів швидко почистити рибу, щоби не летіла луска.