Today.ua

Що приготувати на Водохреще: гречані млинці та соковита риба в клярі

На Водохреща, 19 січня, завершується період новорічних свят. Цього дня на стіл за традицією подають голодну кутю та непарну кількість пісних страв. Ми вирішили розповісти, як приготувати гречані млинці та соковиту рибу в клярі на святковий стіл.

Що приготувати на хрещення?

Гречані млинці - рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Перед приготуванням гречку потрібно залити водою – як мінімум на 4 години, а ще краще на ніч.
  2. Крупу промити та залити 200 мл води.
  3. Через вказаний час перебити гречку прямо з водою у блендері.
  4. Додати ще 200 мл води, сіль, трохи рослинної олії і знову перебити блендером.
  5. Смажити млинці як завжди на сковороді.

Соковита риба в клярі - рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Рибу вимити, обсушити паперовими рушниками та розрізати на порції.
  2. Посолити, поперчити, засипати приправами.
  3. У мисці змішати паприку та борошно. В іншій – яйця з сіллю.
  4. Розігріваємо сковороду з олією.
  5. Кожен шматочок риби обвалюємо спочатку у борошні, потім у яйці, обсмажуємо на сковороді з усіх боків до появи золотистої скоринки.
  6. Готову рибу викладаємо на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.

Нагадаємо, ми розповідали, що не можна робити на Водохреща 19 січня, щоб не викликати лиха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ