На Водохреща, 19 січня, завершується період новорічних свят. Цього дня на стіл за традицією подають голодну кутю та непарну кількість пісних страв. Ми вирішили розповісти, як приготувати гречані млинці та соковиту рибу в клярі на святковий стіл.
Що приготувати на хрещення?
Гречані млинці - рецепт
Складові:
- 400 мл води
- 100 г зеленої гречки
- сіль за смаком
- рослинна олія
Спосіб приготування:
- Перед приготуванням гречку потрібно залити водою – як мінімум на 4 години, а ще краще на ніч.
- Крупу промити та залити 200 мл води.
- Через вказаний час перебити гречку прямо з водою у блендері.
- Додати ще 200 мл води, сіль, трохи рослинної олії і знову перебити блендером.
- Смажити млинці як завжди на сковороді.
Соковита риба в клярі - рецепт
Складові:
- 1 кг риби (наприклад, товстолобик)
- 3 ст. л. борошна
- 1 ч. л. паприки
- 3 яйця
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- мелений коріандр
- сушений лимонний базилік
- рослинна олія
Спосіб приготування:
- Рибу вимити, обсушити паперовими рушниками та розрізати на порції.
- Посолити, поперчити, засипати приправами.
- У мисці змішати паприку та борошно. В іншій – яйця з сіллю.
- Розігріваємо сковороду з олією.
- Кожен шматочок риби обвалюємо спочатку у борошні, потім у яйці, обсмажуємо на сковороді з усіх боків до появи золотистої скоринки.
- Готову рибу викладаємо на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.
Нагадаємо, ми розповідали, що не можна робити на Водохреща 19 січня, щоб не викликати лиха.