Today.ua

Що не можна додавати в каву, щоб не перетворити напій на отруту

Прогулятися парком і випити чашку кави - улюблена народна забава. Багато хто не може почати свій ранок без цього напою. І кожен любить його по-своєму: хтось із цукром, хтось з медом, хтось по-ірландськи, а хтось із маршмелоу чи морозивом. Але не все можна додавати в кавовий напій, оскільки це може завдати шкоди організму.

Що не можна додавати до кави?

Якщо ви любите класти в каву маршмеллоу або присипати його зверху шоколадом, все це дуже смачно, але і дуже шкідливо, якщо робити так часто. Цукор, як відомо, шкідливий для організму.

Сиропи та вершки. Всі ці численні сиропи з різними смаками мають у своєму складі більше цукру, ніж у звичайній ложці. Також у них величезна кількість "єшок", які шкідливі для організму. Що стосується вершків, то для їхнього тривалого зберігання виробники додають масу консервантів, які теж можуть нашкодити.

Якщо додавати в каву цукор, сироп, згущене молоко і навіть мед, то це призводить до набору ваги. Ми споживаємо величезну кількість фруктози, яка також шкідлива. Незабаром після такої чашки кави дуже захочеться їсти.

Кава з алкоголем - віскі або коньяком дає сильне навантаження на печінку, провокує здуття живота і може спричинити головний біль.

Кава з молоком не має жодної користі для організму, оскільки молочний продукт знижує кількість кофеїну, і він не має судинорозширювальної дії.

Нагадаємо, експерти розповіли, як правильно готувати розчинну каву, щоб вона не гірчила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ