Час шашликів у самому розпалі, а це означає, що зовсім скоро на кожному кроці буде пахнути димом та апетитним м'ясом. І якщо ви хочете поласувати смачною, соковитою та ніжною стравою, треба знати про поширені помилки при приготуванні.
Що не можна робити з м'ясом для шашлику?
Досвідчені мангальщики розповідають, що є кілька поширених помилок, які призводять до того, що м'ясо виходить жорстким, сухим і ледь пережовується. Це може бути пов'язано з тим, що:
- на шашлик взяли заморожене м'ясо. Вибирати потрібно тільки свіже м'ясо, яке не було в заморожуванні, і бажано від молодої тварини.
- використовувався маринад повторно. Маринад потрібно готувати щоразу новий, якщо береться додаткова порція м'яса.
- м'ясо на шашлик нарізали великими шматками. Шматочки повинні бути не маленькими, щоб не згоріти, але й не більшими, щоби повністю просмажитись.
- м'ясо замаринували в чистому оцті. Оцет вбиває запах м'яса, не впливає на розм'якшення прожилок, а навпаки вбиває весь смак.
- поклали багато солі. Сіль робить м'ясо сухим. Солити потрібно дуже обережно, а ще краще взагалі не солити, а при потребі подавати до шашлику соуси.
- не використовували олію.
- маринад був неправильний. Класична формула маринаду — 1–2 основних компоненти, вода та спеції.
- м'ясо маринували занадто довго або, навпаки, дістали раніше часу.
Шашлик після приготування не рекомендується їсти одразу. Краще укласти його в миску, вистелену лавашем, накрити лавашем зверху і дати постояти 10 хвилин, накривши кришкою, щоб м'ясо не охололо.
Нагадаємо, ми розповідали, чому шашлик виходить сухим. Названий інгредієнт, що псує смак м'яса.