Today.ua

Що не можна робити на Водохреща 19 січня, щоб не накликати лиха

Щороку 19 січня ми відзначаємо Хрещення Господнє – це останній день новорічних заходів та святкового сезону. Багато хто стрибає в ополонку, тому що наші предки вірили, що водохресна вода має цілющу силу. Що треба робити ми знаємо. А ось, що не можна, щоб не накликати у своє життя лихо, розповіли експерти.

Що не можна робити на Водохреща 19 січня?

Незважаючи на те, що уникати сварок, скандалів і лайки потрібно в будь-який день, все ж таки на Водохреща це може спричинити неприємні наслідки. Не обговорюйте нікого за спиною, фільтруйте слова і не провокуйте тих, хто вас оточує. Краще змовчати, а висловити все згодом.

Враховуючи, що до води на Водохреща ставляться особливим чином, витрачати марно її не можна. Тому не рекомендується прати у цей день, адже наші пращури вірили, що це грішно.

Погана прикмета прибирати вдома в цей день, викидати сміття, а ще гірше викидати їжу - все це може несприятливо позначитися на майбутньому сім'ї.

Існує повір'я, що хто плаче на Водохреща — тому весь рік плакати. Звичайно ж, від сумних подій у житті захиститися неможливо, але цілком реально обмежити себе від неприємних людей і не починати сварки, які могли б спричинити сльози.

19 січня за народними прикметами не рекомендується працювати. Але оскільки цей день випадає на четвер, то це практично не можливо для більшості.

Нагадаємо, астрологи розповіли, з чого потрібно розпочинати день усім знакам Зодіаку, щоб досягти успіху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ