Today.ua

Що можна приготувати в мікрохвильовій печі: Топ-3 страви на всі випадки життя

НВЧ-піч дозволяє приготувати смачні та корисні страви за лічені хвилини, а іноді навіть секунди. Спробуйте приготувати в мікрохвильовій печі три чудових страви, які точно стануть вашими улюбленими.

Паелья з м'ясом курки

Рис промити, залити водою на 1 годину. Потім ще раз промити, змішати зі спеціями. Викласти на дно широкої скляної каструлі.

Залити бульйоном, розкласти смужки болгарського перцю, кружальця цибулі, подрібнений порей. Посолити і посипати пропущеним через прес часником.

Куряче м'ясо нарізати невеликими кубиками, посолити і приправити за смаком. Розкласти поверх овочів. Додати оливки, шматочки крабового м'яса і полити розтопленим вершковим маслом.

Накрити каструлю кришкою, готувати в мікрохвильовій печі близько 15 хвилин при повній потужності. Потім зняти кришку і продовжити готування на 5 хвилин.

Цвітна капуста запечена

Цвітну капусту розділити на суцвіття, скласти в глибоку миску. Посипати дрібно нарізаною цибулею, прянощами, залити вином і перемішати. Перекласти суміш у форму для мікрохвильової печі і накрити кришкою. Запікати протягом 20 хв.

З борошна, масла і 125 мл бульйону, виділився з капусти, зробити білий соус, просто змішавши інгредієнти. Сир натерти на тертці, змішати з панірувальними сухарями, прянощами, нарізаним окостом. Посипати капусту і залити соусом.

Запікати без кришки 3 хвилини в мікрохвильовій печі, поки сир не розплавиться. Розкласти готову капусту по тарілках і посипати рубаною зеленню.

Банани по-ямайськи

Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці. Всипати цукор і мускатний горіх. Знову поставити в СВЧ-піч на 1 хвилину, потім перемішати і знову поставити в піч на 1 хвилину. Повторювати процедуру 3 рази.

Влити лимонний сік. Готувати в мікрохвильовці до загустіння протягом 3 – 4 хвилин. Перемішувати кожну хвилину.

В солодку масу опустити скибочки бананів, щоб вони повністю потопали в соусі. Поставити в піч на 6-7 хвилин при середній потужності.

Ром підігріти в мікрохвильовій печі при повній потужності протягом 1 хвилини. Вилити його на банани і підпалити. Відразу ж подати до столу.

Приємного апетиту!

Спробуйте також приготувати в мікрохвильовій печі піцу в чашці. Тісто разом з начинкою замішується прямо в ємності, в якій буде випікатися блюдо. Пара хвилин і смачний сніданок, обід або вечеря готова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ