Чізкейк – один з найпопулярніших десертів у світі. У кожній поважаючій себе кав'ярні чи ресторані ви завжди можете замовити порцію ніжного сирного ласощі. Але навіщо платити більше, якщо можна приготувати чізкейк в мікрохвильовці за пару хвилин?
Чізкейк в мікрохвильовці: покроковий рецепт
- 240 г рікотти або будь-якого іншого вершкового сиру
200 г сметани (15 %)
100 г печива крекер
2 яйця
50 г вершкового масла
Цукрова пудра за смаком
1 ківі
1. Печиво подрібніть за допомогою блендера або м'ясорубки в дрібну крихту.
2. Вершкове масло розтопіть в мікрохвильовці.
3. Підготуйте форму, придатну для мікрохвильової печі. Насипте крихти печива і полийте розтопленим вершковим маслом. Перемішайте ложкою і утрамбуйте в щільний, рівномірний шар, товщиною близько 5 мм.
5. З ківі вичавіть сік, додайте в сирну масу і ще раз перемішайте.
6. Вилийте отриманий сирний крем у форму, поверх шару з печива.
7. Запікайте в мікрохвильовці 4-5 хвилин при максимальній потужності (750-800 Вт).
8. Дайте чізкейк охолонути у формі, потім вийміть з форми. Відправте в холодильник на 2 – 3 години.
Приємного апетиту!
Приготуйте також дуже смачний італійський десерт Тірамісу. У домашніх умовах це зробити дуже просто.