Діти та дорослі дуже люблять снеки – а особливо чипси. Але покупні товари можуть призвести до серйозних захворювань, включаючи рак. Пропонуємо вам приготувати чипси із лаваша, які можна їсти без побоювання всім.
Чипси із лаваша з травами - рецепт
Лаваш для цього рецепту обов'язково має бути свіжим та м'яким. Зі спецій можна взяти улюблені: мелену паприку, італійські трави, суміш перців, куркуму і так далі.
Інгредієнти:
- лаваш
- 2 ст. л. оливкової олії
- 10 г кропу
- зубчик часнику
- 30 г твердого сиру
- сіль та улюблені спеції за смаком
Спосіб приготування:
- Лаваш нарізаємо на трикутники чи квадратики.
- Кріп дрібно нарізати, натерти часник та сир на дрібній тертці – перемішати.
- Додати сіль, приправи, олію та перемішати.
- Деко застилаємо пергаментом. Кожен шматочок лаваша змащуємо сумішшю, що вийшла, за допомогою силіконового пензлика.
- Випікати 3-5 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Готові чіпси набудуть золотистого відтінку.
- Також чіпси з лаваша можна приготувати в мікрохвильовій печі (800 Вт 3 хвилини) або на сковороді, яку потрібно застелити пергаментним папером.
- Подавати чіпси можна з соусом, наприклад, сметаною з часником, або перетертим авокадо.
Готово. Смачного.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати рубані котлети з куркою та грибами.