Today.ua

Чотири продукти, якими можна замінити олію для приготування їжі на сковороді

Смаження на олії досить шкідливе для нашого здоров'я. Багато господарок хочуть від нього відмовитися, але не знають, на що замінити. Досвідчені кулінари поділилися своїми лайфхаками, розповівши, чим можна замінити олію для приготування на сковороді.

Чим замінити олію для смаження на сковороді?

Звичайно ж, перше, що спадає на думку замість рослинної олії, це вершкове масло. І це правильна думка. Цей продукт багатий на вітаміни А, Е та К2, а також лінолеву та бутиратову кислоту, які зміцнюють імунітет та покращують обмін речовин. Страва, приготовлена на вершковому маслі, отримує приємний вершковий смак. Єдиний мінус – на дуже високій температурі масло почне підгоряти. Оптимально готувати на середній температурі, на що піде трохи більше часу, ніж зазвичай.

Кокосове масло - ще одна прекрасна альтернатива рослинному. У нього висока точка димлення, та й страві вона надає особливого смаку.

Замість олії для приготування продуктів на сковороді можна використовувати томатну пасту або соєвий соус. Це натуральні продукти, які не тільки зроблять страву кориснішою, а й нададуть їй цікавого смаку. Але не забувайте, що соєвий соус по собі досить солоний, а тому з додаванням інших приправ потрібно бути обережнішими. Також зверніть увагу на етикетку томатної пасти, чи є у її складі сіль, щоб не пересолити страву.

Замість рослинної олії на сковороду можна налити трохи води. Так, у такому разі це буде більше схоже на тушкування, ніж на смаження. Але це навіть краще. Адже тоді страва вийде кориснішою та м'якішою. Коли вода на сковороді закипить, додайте продукти. У ході приготування воду потрібно буде постійно підливати.

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, що потрібно зробити, щоб риба не прилипала під час смаження. Рецепт ідеальної страви із секретним інгредієнтом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ