Котлети виходять соковитими, якщо додати хліб у фарш. Багато господинь віддають перевагу пшеничному, деякі житньому. Але що робити, якщо під рукою немає ні того, ні іншого? Можна використовувати 1 із 4 секретних інгредієнтів.
Ароматні та соковиті котлети підійдуть для бутербродів на сніданок, а також стануть чудовим доповненням до гарніру чи салату. Шеф-кухарі часто використовують у готуванні різні додаткові компоненти, які внесуть нові фарби у звичний смак.
Крохмаль
У котлети можна додати крохмаль – кукурудзяний чи картопляний. Він підійде оптимально, якщо фарш готується без яєць. На 500 г пропущеного через м'ясорубку м'яса потрібно всього близько 20-30 г крохмалю. З ним вироби вийдуть більш пишними.
Манна крупа
Хліб у фарші успішно може замінити манна крупа. Декілька столових ложок потрібно додати у фарш, добре його вимішати і дати настоятися близько 20 хвилин - щоб манка увібрала рідину.
Кабачок
Очистіть кабачок і пропустіть через м'ясорубку або натріть на тертці. Після цього додайте овоч у фарш - він стане соковитішим і не таким забитим. З кабачком кількість котлет збільшиться, а смак стане більш вираженим.
Капуста
Візьміть маленький качан капусти або половинку великого і відправте його у м'ясорубку. Капуста розпушить фарш, як і кабачок. Такі котлети будуть соковитими, повітряними і ще смачнішими.
Набридли звичні котлети? Їх цілком можна замінити гречаниками у томатному соусі.