Today.ua

Чим підживити полуницю навесні, щоб зібрати щедрий урожай: рецепт натурального та ефективного засобу

Полуниця відноситься до рослин, які люблять увагу. Щоб отримати хороший урожай ягід, потрібно використовувати добрива. Названо просте, доступне, натуральне та ефективне підживлення, яке допоможе досягти мети.

Огородники підгодовують полуницю та інші культури дріжджами. В них багато вітамінів і мікроелементів, містяться грибки-сахароміцети, які захищають рослини від шкідників та хвороб, які потрібні для росту та розвитку рослин.

Полуниця після дріжджового підживлення швидше зростатиме, раніше плодоноситиме і краще приживеться на новому місці після пересадки. До того ж, у ґрунті з таким добривом швидше розмножуватимуться корисні мікроорганізми, які переробляють органіку та насичують землю великою кількістю фосфору та азоту, які легко засвоює ягода. Нагадаємо, що дріжджі є недорогим, простим у приготуванні та екологічно чистим добривом.

Як удобрювати полуницю дріжджами

Садівники вносять дріжджові підживлення не частіше трьох разів на сезон. Необхідно використовувати підживлення, коли з'являються бутони і починається цвітіння, потім на початку плодоношення та відразу після нього.

Дріжджові грибки люблять кальцій і калій, тому щоб уникнути збіднення грунту, потрібно перед підживленням вносити під кущі золу. Вона відновить баланс елементів.

Оптимально використовувати як добрива "живі" хлібопекарські дріжджі. Потрібно розчинити 100 г на 5 л води. Залишіть розчин бродити протягом доби. Отриманий настій слід розвести наступною пропорцією: 500 мл на 10 л води. Влийте під кожен кущ полуниці по 0,5 л підживлення - і чекайте на результат. Гарного врожаю!

Раніше повідомлялося про найкращих сусідів для полуниці – їх можна посадити для захисту від слимаків та багатого врожаю.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ