Пиріжки з вишнею та яблуками: рецепт ніжної випічки нашвидкуруч

Автор: Шевченко Лилия

Чим зайнятися на карантині? Правильно, відточувати свої кулінарні здібності. Зловживати, звичайно, не варто, але замінити домашньою випічкою шкідливу покупну, просто необхідно. Приготуйте швидкі пиріжки з вишнями та яблуками, а потім влаштуйте затишне сімейне чаювання.

Пиріжки з вишнею та яблуками: рецепт ніжної випічки нашвидкуруч - today.ua

Швидкі пиріжки з вишнею та яблуками: рецепт

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 200 г сиру
    2 яйця
    250 г борошна
    2 ст. л. цукру
    1 ч. л. розпушувача
    0,5 ч. л. солі
    1 ст. л. рослинної олії

Вишнева Начинка:

Популярні зараз

Пенсії порахують за єдиною формулою: хто отримуватиме майже 10 000 грн на місяць

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом

  • 200 г замороженої вишні
    50 г цукру
    2 ст. л. води
    1 ч. л. крохмалю

Яблучна Начинка:

  • 2 яблука
    1 яйце
    2 ст. л. цукру
    Щіпка кориці

Спосіб приготування:

Вишню скласти в невелику каструльку, додати цукор і поставити на вогонь. Постійно помішуючи на мінімальному вогні ягоди розморозити.

Окремо змішати 1 ч. л. крохмалю і 2 ст. л. води. Повинна вийти рідина без грудочок. Влити суміш до розмороженої вишні і перемішати. Проварити ще пару хвилин до загустіння соку і зняти з вогню. Дати вишневій начинці повністю охолонути.

Для приготування яблучної начинки, необхідно вимити два яблука. Розрізати кожен фрукт навпіл, видалити серцевину. Потім нарізати яблука невеликими скибочками.

Пиріжки з вишнею та яблуками: рецепт ніжної випічки нашвидкуручСковороду з вершковим маслом, поставити на середній вогонь. Коли масло розтане, всипати яблука, а вогонь збільшити до максимального, обсмажувати помішуючи кілька хвилин. Додати цукор і корицю. Перемішати, смажити ще 1-2 хвилини і зняти з плити.

Тісто для швидких пиріжків готується за лічені хвилини. Для цього сир, яйця, цукор і сіль слід змішати до однорідності за допомогою міксера або виделки.

Окремо змішати борошно з розпушувачем, а потім просіяти через сито в сирно-яєчну суміш. Замісити тісто, в процесі замісу влити рослинну олію.

Має вийти м'яке, еластичне і злегка липке тісто.

Працювати з тістом треба, постійно посипаючи стіл, качалку і руки борошном. Відокремити половину тіста і розкачати великий корж, за допомогою чашки вирізати кружечки. У середину кожного кружка покласти по 2 ч. л. начинки.

Другу частину тіста теж розкачати і вирізати кружечки. На кожному зробити невеликі хрестоподібні надрізи в центрі. Отриманими заготовками накрити коржики з начинкою і ретельно защипнути виделкою края.

Скласти пиріжки з вишнею і з яблуками на змащене олією деко. Кожну заготовку обмазати розтопленим вершковим маслом. Випікати при температурі 180 градусів Цельсія протягом 15 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного чаювання!

Пропонуємо також до Великодня 2020 приготувати сирну паску з маком і лимонною цедрою. У вас вийде дуже смачне святкове блюдо.