Просте в приготуванні, смачне і дуже ситне - саме так можна охарактеризувати цей рецепт м'яса по-французьки. Весь процес приготування займе приблизно годину, але на приготування продуктів піде не більше 15 хвилин.
М'ясо по-французьки - рецепт
М'ясо можна взяти будь-яке. Якщо хочеться пожирніше – свинина, якщо дієтичне – то курку чи індичку. Вершки можна брати, починаючи від 10% і вище.
Складові:
- 500 г м'яса
- 900 г картоплі
- пара пір'я зеленої цибулі
- 20 г вершкового масла
- 200 г твердого сиру
- 2 зубчики часнику
- 500 мл вершків
- сіль та улюблені спеції за смаком
Спосіб приготування:
- М'ясо розрізати на невеликі шматочки та відбити. Посолити та додати спеції, пропустити часник через прес, та замаринувати м'ясо на 5-10 хвилин.
- Картоплю очистити та нарізати тонкими слайсами, посолити, додати спеції та перемішати.
- Форму змастити вершковим маслом та скибочкою часнику.
- На дно форми викладаємо замариновану олію і присипаємо зверху дрібно нарізаною цибулею. Наступний шар – картопля.
- Вершки трохи посолити та поперчити, вилити у форму.
- Сир натерти на великій тертці та засипати картоплю.
- Готувати у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 45-50 хвилин.
Готово. Смачного.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати смачну молочну рисову кашу - простий та швидкий рецепт із родзинками.