Today.ua

Буженина на Великдень: рецепт соковитого і дуже смачного м'яса до святкового столу

Поряд з пасками і крашанками окрасою великоднього столу завжди була буженина. Але не всі господині рішаються приготувати цей вид м'ясної закуски. А даремно! М'ясо готується дуже просто, виходить соковитим і буквально тане в роті.

Буженина на Великдень: покроковий рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. М'ясо промити, обсушити паперовими рушниками.

2. Часник пропустити через прес, змішати зі спеціями (перець горошком, меленим мускатним горіхом, анісом, гвоздикою та ін.)

3. Натерти м'ясо отриманою ароматною сумішшю і укласти у форму для запікання.

4. Молоко налити в каструлю, поставити на невеликий вогонь. Всипати в молоко кілька бутонів гвоздики, 0,5 ч. л. кардамону. Коли на поверхні молока буде видно пар, зняти з вогню і залити гарячою рідиною м'ясо у формі.

5. Накрити м'ясо фольгою, поставити в розігріту до 250 градусів духовку на 15 хвилин. Після знизити температуру нагрівання до 180 градусів.

6. У процесі запікання необхідно кілька разів полити м'ясо молоком, зачерпуючи його ложкою з форми. Якщо рідина повністю випарується, то потрібно долити ще молока. Так у буженини утворюється красива рум'яна кірочка.

7. Через 50 хвилин після початку запікання м'яса зняти фольгу. Готувати ще півгодини.

Приємного апетиту!

Враховуючи, що Великдень 2020 збігається з періодом загальнонаціонального карантину, поїхати на природу, щоб відпочити і влаштувати святковий пікнік не вийде. Приготуйте домашній шашлик на сковорідці, це блюдо порадує вас під час вимушеної самоізоляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ