Якщо ви все ще не знаєте, що приготувати на Різдво, чи хотілося б завжди мати в запасі цікавий рецепт смачної закуски, то брускети по-українськи, чи простіше кажучи, бутерброди з буряком та оселедцем – те, що потрібно.
Бутерброди з буряком та оселедцем - рецепт
Для особливого насиченого і українського смаку краще взяти для брускетт чорний хліб. З нього потрібно обрізати грубі краї. Або ж можна використовувати багет, а шматочки або обсмажити на сковороді чи тостері.
Інгредієнти:
- чорний хліб чи багет
- оселедець
- буряк
- часник
- гірчиця у зернах
- майонез
- сіль
- чорний мелений перець
Спосіб приготування:
- Буряки добре вимити, скласти в каструлю, залити водою і варити до готовності. Також овоч можна запекти в духовці, так він вийде смачнішим, та й корисним. Для цього кожну бульбу потрібно загорнути у фольгу, і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин в залежності від свіжості продукту.
- Буряк очистити та натерти на тертці. Додати видавлений через прес часник, посолити і поперчити до смаку, додати майонез. Кількість інгредієнтів вибирайте на свій смак залежно від кількості буряка та бажаного часникового смаку.
- Оселедець очистити від шкірки та кісток, і розрізати на невеликі філе.
- Цибулю очистити і нарізати півкільцями.
- На сковороді розтопити невеликий шматочок вершкового масла і обсмажити шматочки хліба до рум'яної скоринки.
- Буряк викладаємо на шматочки хліба, зверху цибулю та шматочок оселедця. Зверху трохи гірчиці та прикрашаємо будь-якою свіжою зеленню.
Готово. Смачного!
Пропонуємо вам також приготувати імбирне печиво – це найпростіший рецепт запашної випічки на будь-який випадок.