Today.ua

Борщова заправка з буряка: найсмачніший рецепт домашньої заготівлі на зиму

Борщ – традиційна українська страва, яку аж ніяк не можна назвати швидкою. Всі господині знають, що спочатку вариться бульйон, потім робиться засмажка. Процес можна спростити, якщо під рукою буде готова борщова заправка. Така заготівля на зиму заощадить час кожної жінки.

Борщова заправка стане в нагоді у випадку, коли немає бажання чистити багато овочів і коли якогось із них немає в наявності. Закрутка готується досить просто, а за смаком виходить дуже вдалою. Приємно й те, що зараз овочі із борщового набору продаються за мінімальними цінами. Тому саме час зробити на зиму з десяток баночок.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

Насамперед потрібно відварити буряк до готовності. Потім почистіть овочі, що залишилися, натріть моркву на великій тертці, а цибулю наріжте кубиком середнього розміру. Болгарський перець можна порізати на скибочки, а можна пропустити через м'ясорубку.

Протушкуйте цибулю на олії, а потім додайте моркву. Обсмажуйте овочі протягом 15 хвилин. Додайте болгарський перець.

Перемішайте всі складові майбутньої борщової заправки та залиште тушкуватися протягом 40 хвилин. Після цього натріть відварені буряки, влийте оцет, додайте всі спеції і пропустіть часник через прес.

Перемішайте інгредієнти та залиште тушкуватись до повної готовності, періодично помішуючи. Хвилин за 45 борщова заправка буде готова.

Простеризуйте банки по 0,5 л. та кришки. Гарячу заготовку потрібно розкласти по ємностях і одразу закрити кришками. Готово!

Нагадаємо, як приготувати борщ як у ресторані. Є секретні інгредієнти, які зроблять страву ідеальною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ