Today.ua

Бограч: рецепт дивовижного угорського гуляшу по-закарпатськи

Бограч – традиційна страва угорської кухні, яка стала одним із символів Закарпаття. Більшість туристів пробували це частування, яке мало кого залишить байдужим. Спробуйте приготувати його за простим рецептом.

Є багато рецептів прославленого бограча. Але у цій першій страві обов'язково має бути багато м'яса, паприки та гострого соусу. Смак пряний та оригінальний, який надовго залишається в пам'яті.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

Спочатку потрібно підсмажити сало, щоб утворилися шкварки. Додайте нарізану цибулю і обсмажте її до золотистого кольору. Додайте солодку паприку, яка має увібрати жир.

Покладіть у каструлю м'ясо, нарізане невеликими шматочками. Тушкуйте близько 20 хвилин, а потім додайте картоплю та моркву, нарізані середніми шматочками. Налийте трохи води і готуйте близько 30 хвилин.

Солодкі перці та помідори наріжте крупно, а часник – дрібно. Додайте їх у каструлю та перемішайте. Долийте трохи води, перцю чилі, копченої паприки та кмину. Бограч не повинен бути надто густим чи рідким.

Страву потрібно тушкувати, доки м'ясо не стане м'яким. Посоліть в кінці, додайте зелень. Традиційний бограч виходить дуже гострим, проте далеко не всі люблять такий пікантний смак.

Нагадаємо, як приготувати деруни по-закарпатськи, популярної української страви з начинкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ