Today.ua

“Багата“ кутя із вершками на святковий стіл: смачний рецепт на Старий Новий рік

Сьогодні, 13 січня, українці святкують Щедрий вечір, а завтра Старий Новий рік. Хтось накриє святковий стіл сьогодні, а хтось завтра. За традицією в ці дні господині готують кутю, і ми знайшли "багатий" рецепт цієї страви - з вершками, маком та медом.

Кутя з вершками - рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Крупу промити до прозорості води та замочити у воді як мінімум на 2 години.
  2. Усі сухофрукти окремо розкладаємо по ємностях та заливаємо окропом на 10-15 хвилин. Промиваємо під проточною водою та висушуємо паперовими рушниками.
  3. Чорнослив та курагу нарізаємо на дрібні шматочки.
  4. Горіхи обсмажити на сухій сковороді та подрібнити.
  5. З маку зливаємо воду і подрібнюємо у ступці, доки не з'явиться макове молочко.
  6. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і доводимо до кипіння. Висипаємо крупу та варимо на слабкому вогні до готовності крупи – плюс-мінус 30 хвилин.
  7. Готову кутю пересипаємо в миску, додаємо до неї сухофрукти, мак, мед, вершки та воду - перемішуємо. Це потрібно зробити хоча б за пару годин до подачі, щоб крупа просочилася вершками.
  8. Прикрасити зверху горіхами.

Готово. Смачного!

Пропонуємо також спробувати приготувати солодке печиво без цукру: просто перебити все блендером і запекти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ