Млинці "Три склянки" отримали свою назву через кількість основних інгредієнтів для тесту. Спробуйте приготувати сніданок для всієї родини за легким та смачним рецептом.
Млинці можна зробити з солодкою чи солоною начинкою, але головне - приготувати вдале тісто. Ідеальні млинці мають бути тонкими, ажурними та ніжними.
Інгредієнти:
- склянка окропу;
- склянка молока;
- склянка борошна;
- 2 ст. л. рафінованої рослинної олії;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. цукру;
- дрібка солі.
Приготування
Спочатку потрібно збити яйця з цукром та сіллю блендером до густої піни. Потім потрібно влити склянку окропу, продовжуючи збивати на невеликій швидкості. Коли маса збільшиться у кілька разів, влийте склянку холодного молока і збивайте.
Пшеничне борошно потрібно просіяти, а потім додати до рідких інгредієнтів. Перемішайте продукти до однорідності. В кінці влийте олію і залиште тісто на десять хвилин, щоб воно відпочило.
Для смаження млинців краще використовувати спеціальну сковороду з антипригарним покриттям. Розігрійте її разом з олією та вливайте ополоником порцію тіста. Розподіліть його тонким шаром, щоб млинець вийшов однорідним.
Обсмажуйте млинці на невеликому вогні до золотистої скоринки з обох боків. На кожну зазвичай потрібно 1-2 хвилини.
Готові млинці "Три склянки" можна їсти зі сметаною, варенням, джемом, шоколадом чи кремом. Можна використовувати начинки, щоб частування вийшло більш ситним. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати млинці по-англійськи – з лимоном та цукровою пудрою. У Великій Британії господині не використовують цукор у самому тесті, а додають солодкий компонент вже до готових виробів.