Масляна в самому розпалі, а тому пропонуємо вам скуштувати нову страву, якою можна порадувати дітей та дорослих. Це оригінальна закуска з млинців, які викладаються шарами, а між ними додається апетитна солона начинка з курки та грибів.
Млинцевий торт з куркою та грибами - рецепт
Перед приготуванням молоко та яйця потрібно дістати з холодильника на пару годин, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
Інгредієнти:
для млинців:
- 1 склянка борошна
- 2 склянки молока
- 2 яйця
- 2 ст. л. соняшникової олії
- 1 ч. л. цукру
- дрібка солі
для начинки:
- 700 г філе
- 400 г грибів
- цибулина
- 3 с. л. соняшникової олії
- кріп
- сіль за смаком
для соусу:
- 4 чт. л. сметани
- 3 ст. л. майонезу
- 70 г сиру
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці змішуємо яйця з молоком, сіллю та цукром.
- Просіяти борошно і додати до яєць, ретельно перемішуючи, щоб не було грудок. Додати олію.
- На розпеченій сковороді посмажити млинці з обох боків - вийде приблизно 10-12 млинців.
- Зварити філе до готовності.
- Гриби та цибулю дрібно нарізати та обсмажити на сковороді.
- Курку дрібно нарізати або перебити блендером, додати до овочів і трохи тушкувати - посолити і поперчити. Додати дрібно нарізану зелень. Якщо начинка виходить сухою, можна додати трохи курячого бульйону.
- Майонез змішуємо зі сметаною та натертим на тертці сиром.
- На дно форми для запікання викладаємо два млинці, змащуємо соусом і викладаємо начинку, чергуємо млинці з соусом і начинкою доки не закінчаться інгредієнти.
- Готувати млинець у розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин, поки не розплавиться сир.
Готово. Смачного.
Нагадаємо, названо інгредієнт, через який котлети стають сухими - цю помилку роблять майже всі.