Today.ua

Бешамель своїми руками: класичний рецепт знаменитого італійського соусу

Бешамель – соус дивовижний, він може в багатьох стравах замінити шкідливий майонез. Його використовують у приготуванні лазаньї, сендвічів, яєць по-флорентійськи, різних запіканок, подають до картоплі і макаронних виробів. Приготувати цей ароматний і ніжний соус дуже просто, його навіть можна зробити багато і заморозити.

Бешамель – базовий рецепт італійського соусу

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Сковороду з високими стінками поставте на невеликий вогонь, покладіть вершкове масло і влийте рослинну олію. Коли суміш стане рідкою, додайте борошно. Постійно помішуйте, поки маса не стане однорідною і не почне набувати легкого золотистого відтінку.

В окремій каструльці доведіть до кипіння молоко, додайте мускатний горіх на кінчику ножа. Перемішайте і тонкою цівкою влийте в масляно-борошняну суміш, не припиняючи помішувати.

Посоліть соус за смаком і варіть на дуже повільному вогні, помішуючи, протягом 10 - 12 хвилин. На цьому етапі можна регулювати густоту соусу, додаючи молоко, або довше варити, щоб випарувалася зайва волога, тоді маса стане густішою.

Зачекайте поки соус Бешамель охолоне, і можна відразу подавати до столу. Зберігайте продукт у холодильнику. Якщо його вийшло занадто багато, перелийте в підходящу ємність і заморозьте. Розморожуйте соус на водяній бані.

Приємного апетиту!

До речі, домашній майонез виходить дуже смачним і корисним для здоров'я. Рецепт популярного соусу відрізняється невеликим набором компонентів, а його приготування займе буквально кілька хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ