Today.ua

Бельгійські вафлі без вафельниці: рецепт смачного десерту до кави та чаю

Дуже багато господинь не готують бельгійські вафлі, бо вони не мають спеціальної вафельниці. Але вона й не знадобиться. Пропонуємо вам приготувати смачну пишну страву, яку ідеально подавати на сніданок або до чаю та кави.

У спеціальній вафельниці бельгійські вафлі виходять не тільки пружними та ніжними, але ще й хрусткими. Але такого ж результату можна досягти, просто приготувавши вафельки як млинці на сковороді або запекти в духовці у формі стільників.

Бельгійські вафлі без вафельниці – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Розтопити вершкове масло на водяній бані і перемішати зі збитими яйцями і молоком.
  2. Додаємо мед чи сироп і перемішуємо до однорідності.
  3. Додаємо дріжджі та борошно. Ретельно все перемішуємо – можна скористатися міксером, тоді текстура вийде ніжнішою та одноріднішою.
  4. Тісто залишаємо на годину у теплому місці.
  5. Згодом тісто знову перемішуємо. Смажити бельгійські вафлі можна на сковороді у вигляді млинців, обсмаживши до золотистої скориночки з обох боків.
  6. Або запекти в розігрітій до 200 градусів духовці у формі у вигляді стільників протягом 15-20 хвилин.
  7. Подавати готову страву можна з сиропом, медом, варенням, шоколадною чи горіховою пастою.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати королівське печиво. Шеф-кухар Єлизавети II розкрив рецепт її улюблених ласощів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ