Дуже багато господинь не готують бельгійські вафлі, бо вони не мають спеціальної вафельниці. Але вона й не знадобиться. Пропонуємо вам приготувати смачну пишну страву, яку ідеально подавати на сніданок або до чаю та кави.
У спеціальній вафельниці бельгійські вафлі виходять не тільки пружними та ніжними, але ще й хрусткими. Але такого ж результату можна досягти, просто приготувавши вафельки як млинці на сковороді або запекти в духовці у формі стільників.
Бельгійські вафлі без вафельниці – рецепт
Складові:
- 1,5 склянки молока
- 6 ст. л. вершкового масла
- 2 яйця
- 3 ст. л. меду або кленового сиропу
- 2 склянки борошна
- 1,5 ч. л. дріжджів
Спосіб приготування:
- Розтопити вершкове масло на водяній бані і перемішати зі збитими яйцями і молоком.
- Додаємо мед чи сироп і перемішуємо до однорідності.
- Додаємо дріжджі та борошно. Ретельно все перемішуємо – можна скористатися міксером, тоді текстура вийде ніжнішою та одноріднішою.
- Тісто залишаємо на годину у теплому місці.
- Згодом тісто знову перемішуємо. Смажити бельгійські вафлі можна на сковороді у вигляді млинців, обсмаживши до золотистої скориночки з обох боків.
- Або запекти в розігрітій до 200 градусів духовці у формі у вигляді стільників протягом 15-20 хвилин.
- Подавати готову страву можна з сиропом, медом, варенням, шоколадною чи горіховою пастою.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати королівське печиво. Шеф-кухар Єлизавети II розкрив рецепт її улюблених ласощів.