Today.ua

“АвтоКрАЗ“ потрапив під санкції Росії

Як уже повідомляли Today.ua, 1 листопада Російська Федерація ввела санкції проти 322 громадян України і 68 українських компаній.

Одним з фігурантів "чорного списку" став Кременчуцький автомобільний завод "АвтоКрАЗ".

Також в російському списку санкцій фігурує ТОВ "Зовнішньоторговельна фірма КрАЗ", створена в 1991 році для оптимізації роботи на зовнішніх ринках і концентрації експортної діяльності КрАЗу.

Нагадаємо, санкції передбачають заморожування рахунків на території РФ і неможливість виведення капіталу. Окремо згадується, що скасування санкцій можлива лише після того, як Україна зніме обмеження з росіян.

Генеральний прокурор Украини Юрій Луценко порадив не звертати уваги на російські санкційні списки і пояснив, чому: "Вони не варті того, щоб Україна всерйоз їх обговорювала. Ми на своїй землі і діємо за своїми законами, і що думає про це Кремль, мене менше всього цікавить. Принаймні, до тих пір, поки вони не покинуть нашу територію".

У Росії пообіцяли, що оприлюднений Москвою перелік українських громадян і компаній, які потрапляють під обмежувальні заходи, може бути збільшений.

Тим часом спікер ВР Андрій Парубій закликав посилити українські санкції проти Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ