Шарлотка – один із найулюбленіших десертів українців. Справа в тому, що пиріг з яблуками простий у приготуванні, до його складу входять елементарні продукти, а результат виходить таким, що пальчики оближеш. Досвідчені шеф-кухарі поділилися новим рецептом класичного яблучного частування.
Шарлотка - рецепт
Інгредієнти:
- 4 яблука
- 5 яєць
- 0, 5 склянки цукру
- 3/4 склянки борошна
- 1/4 ч. л. кориці
- 1,4 л ванільного цукру
- 1 ст. л. вершкового масла
- дрібка солі
Спосіб приготування:
- Вимити яблука, обсушити, видалити серединку і нарізати часточками або кубиками, побризкати лимоном, щоб вони не потемніли.
- Білки відокремити від жовтків, додати сіль та збити.
- Жовтки змішати з цукром і збити до однорідної пишної маси.
- Акуратно поєднати жовтки з білками.
- Просіяти борошно, змішати з корицею та ванільним цукром і поступово ввести до яєчної суміші.
- Вимішати тісто - воно має бути по консистенції як густа сметана.
- Форму для запікання змастити вершковим маслом, а на дно викласти яблука, присипати цукром зверху і залити тістом.
- Випікати у розігрітій до 180 градусах духовці протягом 40 хвилин. Готовність пирога можна перевірити сірником або дерев'яною паличкою - вона має залишитися сухою.
Готово! Смачного.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати шарлотку без яєць. Досвідчені господині розповіли, чим замінити дорогий продукт у популярному яблучному пирозі.