Today.ua

Ароматна шарлотка - рецепт швидкого яблучного пирога на будь-який випадок життя

Шарлотка – один із найулюбленіших десертів українців. Справа в тому, що пиріг з яблуками простий у приготуванні, до його складу входять елементарні продукти, а результат виходить таким, що пальчики оближеш. Досвідчені шеф-кухарі поділилися новим рецептом класичного яблучного частування.

Шарлотка - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Вимити яблука, обсушити, видалити серединку і нарізати часточками або кубиками, побризкати лимоном, щоб вони не потемніли.
  2. Білки відокремити від жовтків, додати сіль та збити.
  3. Жовтки змішати з цукром і збити до однорідної пишної маси.
  4. Акуратно поєднати жовтки з білками.
  5. Просіяти борошно, змішати з корицею та ванільним цукром і поступово ввести до яєчної суміші.
  6. Вимішати тісто - воно має бути по консистенції як густа сметана.
  7. Форму для запікання змастити вершковим маслом, а на дно викласти яблука, присипати цукром зверху і залити тістом.
  8. Випікати у розігрітій до 180 градусах духовці протягом 40 хвилин. Готовність пирога можна перевірити сірником або дерев'яною паличкою - вона має залишитися сухою.

Готово! Смачного.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати шарлотку без яєць. Досвідчені господині розповіли, чим замінити дорогий продукт у популярному яблучному пирозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ