У перекладі з італійської аффогато означає «потонув». В даному випадку «тоне» кулька морозива в каві еспресо. Готується блюдо швидко і просто, але результат запаморочливий. Не дарма італійці так пишаються цим десертом.
На сьогоднішній день варіацій аффогато неймовірна кількість навіть в самій Італії. Тут у кожному ресторані вам принесуть абсолютно новий і не схожий на інші десерт.
Якщо поки що в Італію ви їхати не плануєте, то спробуйте приготувати аффогато самостійно. Вам точно сподобається!..
Аффогато: класичний рецепт на двох
- 100 г ванільного морозива
100 мл еспресо
Секрети приготування:
З вечора відправте дві креманки в морозильну камеру. Вранці, поки коханий (або кохана) ще міцно спить, дістаньте заморожені ємності.
Зваріть каву еспресо. У кожну креманку покладіть по кульці морозива, вагою близько 50 грам.
Залийте морозиво свіжозавареною кавою. Тепер швидко поставте креманки на піднос і несіть аффогато коханому (чи коханій) у ліжко...
Урізноманітнити десерт можна, посипавши його зверху тертим гірким шоколадом або горіхами, поливши горіховим соусом або лікером Амаретто.
Приємного апетиту!
Порадуйте близьких чудовим італійським десертом «Тірамісу». В його приготуванні немає нічого складного, впорається навіть початківець кулінар.