Today.ua

Аффогато – запаморочливий італійський сніданок: рецепт для любителів кави і морозива

У перекладі з італійської аффогато означає «потонув». В даному випадку «тоне» кулька морозива в каві еспресо. Готується блюдо швидко і просто, але результат запаморочливий. Не дарма італійці так пишаються цим десертом.

На сьогоднішній день варіацій аффогато неймовірна кількість навіть в самій Італії. Тут у кожному ресторані вам принесуть абсолютно новий і не схожий на інші десерт.

Якщо поки що в Італію ви їхати не плануєте, то спробуйте приготувати аффогато самостійно. Вам точно сподобається!..

Аффогато: класичний рецепт на двох

Секрети приготування:

З вечора відправте дві креманки в морозильну камеру. Вранці, поки коханий (або кохана) ще міцно спить, дістаньте заморожені ємності.

Зваріть каву еспресо. У кожну креманку покладіть по кульці морозива, вагою близько 50 грам.

Залийте морозиво свіжозавареною кавою. Тепер швидко поставте креманки на піднос і несіть аффогато коханому (чи коханій) у ліжко...

Урізноманітнити десерт можна, посипавши його зверху тертим гірким шоколадом або горіхами, поливши горіховим соусом або лікером Амаретто.

Приємного апетиту!

Порадуйте близьких чудовим італійським десертом «Тірамісу». В його приготуванні немає нічого складного, впорається навіть початківець кулінар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ