Як начинку для лаваша можна використовувати абсолютно будь-які продукти, які є в холодильнику. Дана закуска для перекусу прекрасна як у теплому, так і холодному вигляді. А тому, можна заготовити кілька хрумких снеків і насолоджуватися ними у разі, якщо знову вимикають світло. Усього на приготування піде не більше 15 хвилин.
Лаваш з начинкою – рецепт
У рецепті можна використовувати будь-яку ковбасу, сосиски, відварене або смажене м'ясо, слабосолону або запечену рибу.
Складові:
- 3 листи лаваша
- 250 г ковбаси
- 200 г плавленого сиру
- 2-3 помідори
- 2 яйця
- 2 ч. л. борошна
- 1 пучок кропу
- Рослинна олія для смаження
Спосіб приготування:
- Ковбасу (сосиски, м'ясо чи рибу) нарізаємо невеликими шматочками.
- Помідори ріжемо кубиками або тонкими часточками, півкільцями.
- Подрібнюємо вимитий та підсушений кріп.
- Лаваші змащуємо плавленим сиром з одного боку.
- Беремо один лаваш та викладаємо на нього нарізані інгредієнти. Накриваємо другим лавашем і викладаємо начинку, а зверху накриваємо третім лавашем, змащеною стороною вниз.
- Для кляру необхідно змішати 2 яйця з борошном та сіллю – перебити віночком.
- Розрізаємо лаваші на порції. І кожен обмочуємо з двох сторін у клярі. Смажимо на розігрітій з рослинною олією сковороді. Готувати на середньому вогні з двох боків, поки вони не покриються апетитною рум'яною скоринкою.
- Готові лаваші викладаємо на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб увібрався зайвий жир.
Готово! Смачного.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати два простих рецепти смачних бутербродів, якщо вимкнули світло, і немає можливості смажити чи варити інгредієнти.