Today.ua

Вибір коляски для прогулянок

Прогулянкові коляски потрібні, щоб гуляти з дітьми від 6 місяців. Дитина розташовується в колясці сидячи. Їй легко можна дозволити побігати або піти пішки, якщо відстібнути передні кріплення. У деяких моделях можна регулювати нахил спинки. Тент захистить малюка від сонця та опадів. Прогулянкові коляски складаються вздовж або поперек. Їх легко перевозити в громадському транспорті, в автомобілі та в ліфті. Використання прогулянкового варіанту візка потребує мінімуму фізичних зусиль.
Типи прогулянкових колясок

Вибираючи коляску, потрібно враховувати клімат та особливості місцевості проживання. Значення мають наявність пішохідних доріжок, завантаженість транспорту, розташування інфраструктури житлових районів, чи є вдома місце для зберігання візка і який різновид буде займати менше місця.

Головний критерій вибору – тип прогулянкової коляски. Найбільш поширені дві форми:

Коляска у формі тростини – найбільш компактна та легка. Її вага не перевищує 8 кг. Це переважно літній варіант, в якому використані легкі тканини та предмети комплектації. У транспорті складена коляска стоїть поруч, займаючи мінімум горизонтального простору. Одна пара коліс при цьому піднята вгору, для захисту від бруду служать спеціальні чохли.

"Книжки" більш масивні, їх вага може досягати 10 кг. Коляска складається поперек так, щоб всі колеса знаходилися знизу. У транспорті такий візок не забруднить нікого. Він має більш потужне шасі та оснащений великими колесами. У цих колясок утеплені щільні кабіни, їх можна використовувати в холодну пору. У «книжок» зручніша та більш звична поперечна ручка.

Параметри вибору візка

При виборі будь-якого типу візка важливі такі параметри:

Якщо дитині менше 6 місяців, можна купить прогулочную коляску, декілька варіантів можна переглянути за посиланням - https://allo.ua/ru/detskie-koljaski/tip-progulochnye/, з заміною колиски на легку кабіну з віком. Такі моделі менш компактні і більше важать, але мають універсальність та добру прохідність.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ