Today.ua

Розпочалися військові навчання НАТО у Норвегії за участі України

Сьогодні у Норвегії стартують масштабні військові навчання Trident Juncture, які триватимуть до 7 листопада.

У цьогорічних навчаннях візьмуть участь близько 45 тисяч військових із 31 країни-членів НАТО. У маневрах будуть задіяні 250 літаків, 65 судів та понад 10 тисяч одиниць військової техніки. Навчання відбуватимуться в повітрі, на суші і в морі.

“Окрім 29 держав-членів НАТО серед партнерів братимуть участь у навчаннях Швеція, Фінляндія, Іорданія, Грузія і Україна”, — розповіли у прес-службі НАТО.

Норвегію обрали як країну, яка має всі умови, у тому числі й погодні (холодно та волого), які дадуть змогу військам НАТО тренуватися при максимально екстремальних обставинах.

"Завдання для учасників: забезпечити підготовку збройних сил НАТО, діяти спільно і бути готовими реагувати на будь-яку загрозу з будь-якого напрямку", - додали у прес-службі.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав усіх учасників з початком змагань на своїй сторінці у Twitter, та заявив, що НАТО готовий захищати усі народи та зберігати мир.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявляв, що Україна швидкими темпами наближається до членства у Північноатлантичному альянсі.

Раніше повідомлялося, що 15 жовтня відбулася зустріч між міністрами закордонних справ України та Угорщини — Павлом Клімкіним та Петером Сіярто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ