Today.ua

Розмитнення “євроблях“ і “драконівські“ штрафи: що важливо знати

Народні депутати України підтримали президентський проект закону про відстрочення введення серйозних штрафів для власників "євроблях" (авто на іноземній реєстрації), які досі не спромоглися легалізувати свої автомобілі. Власникам «євроблях» дали три місяці на те, щоб розібратися з реєстрацією своїх автомобілів.

Співзасновник "Доступного авто" Михайло Катрук спробував пояснити, яка на сьогоднішній день ситуація з розмитненням "євроблях".

- Законом був встановлений пільговий період на півроку (50-відсоткова знижка на акциз), - каже Катрук. - Верховна Рада вже двічі приймала рішення про відтермінування дії штрафів, кожен раз – на 3 місяці. У ДФС дозволяють тимчасово ввезти авто на період до 1 року. Умови: письмове зобов'язання про зворотне вивезення, письмове декларування, сплата всіх митних. Крім цього, дозволяється тимчасове ввезення авто без реєстрації до 10 діб. Основною умовою є застава на кордоні у розмірі вартості розмитнення.

Відзначимо, в залежності від терміну перебування "євробляхи" в Україні штраф буде варіюватися від 850 гривень до 170 тисяч гривень:

https://youtu.be/fjwfqPYNYys

Нагадаємо, з 1 жовтня 2019 року в Україні за містом починає діяти інший режим їзди: всі транспортні засоби в денний час доби повинні їхати з включеним ближнім світлом фар або денними ходовими вогнями. Подібний режим триватиме 7 місяців — до 1 травня 2020 року. Зазначимо, що порушникам загрожує штраф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ