Today.ua

Розкрито рецепт улюбленої страви Зеленського

На запитання про улюблену страву в одному з інтерв'ю президент України Володимир Зеленський зізнався, що найбільше любить яловичий стейк у тиндирі, хоча і рідко його їсть.

- Я взагалі люблю готувати м'ясо на грилі, хоча це теж дуже рідко роблю. Стейк в тандирі — моя тема: товстий шматок м'яса, повністю просмажений і не сухий, - так розповів про свою улюблену страву Володимир Зеленський.

Щоб приготувати улюблену страву Володимира Зеленського, познайомтеся з рецептом:

  • Яловичину потрібно нарізати на порції завтовшки 2-2,5 см.
  • Стейки потрібно висушити серветкою і натерти сумішшю солі та перцю.
  • Тандир розігріти до 71°C і помістити в нього стейки.
  • Через 10 хвилин перевірити стейки і перевернути.
  • Допікати по необхідності, але не пересушувати (приблизно ще 10 хвилин).
  • Вийняти м'ясо з тандира і дати йому постояти 5-10 хвилин.
  • Нарізати і насолоджуватися смаком.

Приємного апетиту!

Фахівці Австралійського національного університету стверджують, що таке м'ясо корисно і навіть допомагає захиститися від розсіяного склерозу. Але є кілька умов. По-перше, дозволяється з'їдати не більше 65 грамів яловичини на добу. По-друге, важливо правильно готувати м'ясо: варити, тушкувати або запікати. По-третє, треба їсти багато овочів.

Раніше дружина президента України Олена Зеленська поділилася рецептом сімейного щастя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ